26 jaanuar 2009

Kõrvemaa rännak.

23.-25. jaanuar
Võõbu > Aegviidu
Meelis, Karlis, Rasmus, Gert, Priit


Õnnestus üliilus talvine nädalavahetus metsas veeta. Startisime Tallinn-Tartu mnt. äärest sihiga Seli ja Laeksaare rabasse. Distants oli mehine valitud ja maastik mitte just kergeimate killast, korraliku lumekamara alt oli raba läbivat taliteedki kohati raske märgata. Aerokaardilt oli näha muudel kaartidel sisuliselt tähistamatu majake, mis uhkes üksinduses keset rabasaart laiutas. Läks seekord õnneks ja kell pool kaks öösel seisime keset hubast väikest taluhoonet.

Ei osanud sellist vaatepilti oodatagi - rännak mööda oosi keset raba, ümberringi hiidlaslikud puud. Pesuehtne raba ju ikkagi! Üks hetk avastad end suurelt kuuskedega ääristatud platsilt. Majakeses oli kogunisti lavats korraliku madratsiga, kollektsioon korralikult hooldatud saage, virn sprotikonserve ja mitu õlilampi koos kütusega. Tegime hoovis lõkkeplatsil lõket, mekkisime veidi punast veini ja grillisime mõned vorstid.

Öö oli krõbe, uni siiski kosutav. Välja arvatud Karlisele, kes pool ööd ümber maja soojendusringe tegi. Hommikuks loomulikult puder ja kohv kondenspiimaga. Plaanis oli õkva läbi raba ning mööda Jägala jõe kallast järgmise sihtpunktini lõigata. Tulemuseks oli järelejäänud teekonna tubli lühendamine, et üldse kuhugi välja jõuda. Väsimus oli nii suur, et korralikku lõketki ei jaksanud ülesse teha, kiired soojad supid ja magama minek.

Viimaseks päevaks jäi tänu tehtud tublile tööle vaid viimane kiire lõik ning jõudsime kuulsas Rohelises konnas enne rongile minekut veel tükk aega külma õlut ja sooja burgerit nautida. Läbitud vahemaaks sai 45 km, millest suur osa sumbates mööda metsa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar