25 mai 2009

Kõrvemaa kala- ja fotojaht

11. mai
Kõrvemaa
Priit

Kasutasin oma kaht nädalasisest vaba päeva targasti ära ja läksin metsa. Nii mõnus oli, et ühest plaanitud ööst kujunes kaks.










Kasutasin seekord Kõrvemaa südamesse pääsemiseks jalgratast ja valisin liikumiseks kõige maalilisemad teed. Tegin rohkelt foto- ja kalapüügipause. Loopisin kahe päevaga läbi suurema osa Jussi järvedest ja sealt tõenäoliselt enam kala püüdma ei lähe. Skooriks jäi üks koos landiga otsast läinud haug, sest trossid olid selleks hetkeks koos viie muu kaotatud landiga ammu järves, kuigi üks neist oli rohulant ja ühe saagisin puu otsast alla, aga ilma jäin neist lõpuks ikka.

Puhkasin närvi ja suundusin teisel õhtul Valgejõge avastama. Naljakas, aga ma ei olnudki oma paarikümne Kõrvemaa külastuse jooksul suvisel ajal Valgejõeni jõudnud ega osanud sellest jõest suurt midagi arvata. Nüüdseks on see minu sellel suvel külastatud jõgedest kindlasti sõbralikem. Kaldad olid mõnusalt lagedad ja tugevad, jõgi ise parajalt kitsas, et landiga ta kogu laiuses ära katta ning vesi piisavalt sügav. Õhtu kujunes lõbusaks - tõmbasin kala nagu ei kunagi varem ning isegi need haugid, kes esialgu otsast pääsesid, said mu lanti kohe uuesti maitsta.










Jätsin ühe mõõdulise haugi, mida õhtuhämaruses lõkkel küpsetasin. Suudaks vaid kirjeldada, kuidas see maitses ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar