25 jaanuar 2009

Käsmu matk.


6.-8. august 2008
Eisma > Käsmu
Mattias, Priit


Suvine suurüritus.

Kaks päeva rändamist Lahemaa rannamoodustisi pidi, kaaslasteks külm õlu ja värskelt keeratud pläru. Eesmärgiks kolmas päev Käsmu folgil veeta.Paraku võimaldas seekordset matka vaid Matkasportlaste graafik. Startisime kahekesi Mattiase suvekodust Eismalt suunaga läände. Takistusi tuli teel ette palju, ületasine jõgesid mööda vanu sillatrosse, tegime plotskit iga ettevjuhtuva rändrahnu otsas, putka katusel ja silla peal.

Kohaliku kaluri käest õnnestus õhtuks üks priske latikas osta ja Altjalt vana pakk kivistunud meresoola. Kuna Vergi sadamas muulil siidrit juua ja haruldasi päikese- loojangupilte teha liiga hea oli, lõime laagri ka sealsamas rannaribal üles. Traditsiooni kohaselt küpsetasime vardas kala ja jõime ürdikat.

Hommikukohv ja kaerahelbepuder kondenspiimaga sai söödud luitel keset merd. Ujumas käisime täpselt mitte ühtegi korda, temperatuur mitmekohalise numbriga ei liialdanud seekord. Spondeerisime kohalikku ühistransporti ning leidsime end keskpäeval suure siidriga Võsu kuldsetelt rannaliivadelt.

Mattias tõmbas varukast idee Käsmu õkva üle vee minna, käärisime püksid üles ja läksime. Meie õnneks oli madalasse lahesoppi lõksu jäänud vesi peaaegu talutava temperatuuriga. Peale kahte tundi sumpamist olime Käsmus. Muinasjutuline koht... Õhtul tegime rannas lõket, jõime ürdikat ja panime üles varjualuse.










Hommikul ärkasime läbimärjana lageda taeva alt. Õnneks tuli soe ennelõuna ja kuivatas meid kiiresti. Oli Käsmu Folgi avapäev. Saabus Tuuli, jõime paadikuuride ees siidrit, tegime pläru, nautisime päeva. Õhtul saabusid Pille, Sirli, Eva. Kontserdipaik oli maaliline, esinejad geniaalsed, siider võrratu, seltskond asendamatu ja emotsioonid põhjatud. Koju sai autoga.


6 kommentaari:

  1. Raisk... kui head mälestused.. tõsiselt võtab silma märjaks. Ma tahan suve ja Priiduga trippida. See oli vaimustav... Tänud!

    VastaKustuta
  2. Ei ma arvan, et mina ja Sirli võtsime sul silma märjaks ;) Priit oli lihtsalt lisaboonus... muhahaa

    VastaKustuta
  3. Ma ainult transis olingi, kui seda postitust kirjutasin. Sellised mälestused ikka! Mul augusti lõpp 2 nädalat juba bronnitud ;P

    VastaKustuta
  4. Ja kes aru ei saa, siis see täpp kalapildil on kuu ja selle all õrn peegeldus merelt!

    VastaKustuta
  5. ei saa vastu vaielda, et just teie suurt rolli mängisite minu hüpperekstaasis! sellel suvel uuesti priit? :D

    VastaKustuta
  6. Kui ma suve lõpuks veel Matkaspordis, siis mul augusti kaks viimast nädalat puhkust. Väljamaale ei lähe seekord, seega supervõimalus see aeg kodumaa ilu nautimiseks kulutada. Esimene mõte, mis juba ammusest ajast - Saaremaale rattaga ring peale. Teine mõte on Peipsile rattaga tiir peale, aga siis peab heas vormis seltskond olema.

    Nii et Mattias - augustis Saaremaale!? Ja teised ka loomulikult!

    VastaKustuta