21 september 2010

Norrat avastamas

29.-30. mai
Vao>Norra>Jõeküla
Mart, Rasmus, Sven, Lehar, Priit
b
b
Kuna eelmisel aastal väisasime Londonit Alam-Pedjal, siis tuli tahtmine ka sel aastal mõnd nimekat paika külastada, mistõttu sai sihtkohaks valitud Norra.

Norra ei läinud me lennukiga, vaid päevinäinud liinibussiga, algusega Paidest ja peatusega Mäos, kus ülejäänud seltskond minuga liitus. Vao bussipeatuse juurest hakkasime astuma, et näha kolhoosiajast pärit purukspekstud akendega korterelamuid, lõputuid kuldkollaseid rapsipõlde, tigedaid külakoerasid, siloauke ning kõige lõpuks ka suursugust allikatega ümbritsetud Norra mõisa.

Sealsamas mõisas toimus ka meie lõunatamine. Sel korral siiski mitte sviidis ja 5-käiguliselt, vaid maja taga olevate nõgeste ja sipelgapesade vahel purgisupi ning konservide näol. Kuna peamine soov oli jõuda ikkagi kuhugi kalale, siis jätkus meie tee väikeste allika-vaatlemise, villi-pigistamise ja õlleste-riiete-väänamise peatustega Põltsamaa jõe äärde.

Nagu ikka, sadas ka seal korral iga natukese aja tagant ning sellest tulenevalt valisime laagripaigaks kaldaäärse kuusepadriku, kus lõkke püstitamine erilisi probleeme ei valmistanud. Sel päeval oli Neptun armuline vaid võrkkiigega matkama tulnud kalurile, kelle lõkkel küpsetatud havi maitses oivaliselt. Olgu siinkohal mainitud, et järgmisel päeval õnnestus mõnel mehel veel käed kalaseks teha (esimest ja viimast korda sel aastal) ning meeldejäävaks tegi matka ka asjaolu, et aasta esimese ujumisega sain kaasa pool suve kestva nohu.

Mart

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar